Snabbmat har införskaffat snabbak
Nu är snart kladdiga fingrar ett minne blott - Ekströms lanserar ett färdigt kit för dig som snabbt och enkelt vill baka en smaskig smulpaj. Ekströms nya paj med klassiska smaker som rebareder eller äpplekanael. Nu blir det änklare än någonsin att buda på något hembakat.
Hembakat, vad krävs i numera för att något ska kunna kallas hembakat, en ugn? krävs det inte att man bakar något själv? Halvfabrikat, snabbmat, färsigmat.. allt dett skappas för att vi inte har tid, vi lever i tidsbrist. Det tar 40 min att baka en egen paj, 30 min att baka Ekströms, vi har inte längre tio minuter. Har vi inte alla socker hemma? mjöl? havregryn (dock innehåller inte ekströms paj havregryn), smör och frukt?
Det tar 15 min att köpa smör och frukt i en liten ica, 24 att köpa en fryst paj för att det finns fler frysboxar än mejerihyllor. Ekströms paj innehåller 49 procent frukt, det är förmodligen mer frukt än jag har i min paj men visste vi att när man fryser frukt kan det förlora upp till 60 procent av sin urskrungliga smak och hälften av sina vitaminer. Det visste inte jag men jag känner inget annat än besvikelse när jag köper en browni på ett café och märker att de enda den gjort där är att ha blivit upptinad. ändå köper vi färdighackad frukt färdigpackad frukt fryst tillsammans med deg.
snabbmat har involverat snabbbak, trots att smulpaj är det lättaste som finns. Till de som rosat denna nyhet, har ni tänkt på varför ekströms valt smulpaj iställer för princesstårta, jag menar de är ju lika populära. Det är för att konseptet bara funkar för smuldeg, för smuldeg är så enkelt!
Du kan höfta med ingredienserna, lite för mycket av det ena och för lite av de andra. byta ut frukt mot bär, använda både frukt och bär och det kommer smaka bra. Ekströms har förstått det här. I konsumbloggen skriver två personer att de köpt hallon/björnbärspajen och att den innehöll till hälften vinbär, i det ena fallet fanns bara ett björnbär. Men det är bara så långt klagomålen går för det smakar helt okej, det är så enkelt. Till och med Ekstöms har fattat detta men när ska vi göra det?

Hembakat, vad krävs i numera för att något ska kunna kallas hembakat, en ugn? krävs det inte att man bakar något själv? Halvfabrikat, snabbmat, färsigmat.. allt dett skappas för att vi inte har tid, vi lever i tidsbrist. Det tar 40 min att baka en egen paj, 30 min att baka Ekströms, vi har inte längre tio minuter. Har vi inte alla socker hemma? mjöl? havregryn (dock innehåller inte ekströms paj havregryn), smör och frukt?
Det tar 15 min att köpa smör och frukt i en liten ica, 24 att köpa en fryst paj för att det finns fler frysboxar än mejerihyllor. Ekströms paj innehåller 49 procent frukt, det är förmodligen mer frukt än jag har i min paj men visste vi att när man fryser frukt kan det förlora upp till 60 procent av sin urskrungliga smak och hälften av sina vitaminer. Det visste inte jag men jag känner inget annat än besvikelse när jag köper en browni på ett café och märker att de enda den gjort där är att ha blivit upptinad. ändå köper vi färdighackad frukt färdigpackad frukt fryst tillsammans med deg.
snabbmat har involverat snabbbak, trots att smulpaj är det lättaste som finns. Till de som rosat denna nyhet, har ni tänkt på varför ekströms valt smulpaj iställer för princesstårta, jag menar de är ju lika populära. Det är för att konseptet bara funkar för smuldeg, för smuldeg är så enkelt!
Du kan höfta med ingredienserna, lite för mycket av det ena och för lite av de andra. byta ut frukt mot bär, använda både frukt och bär och det kommer smaka bra. Ekströms har förstått det här. I konsumbloggen skriver två personer att de köpt hallon/björnbärspajen och att den innehöll till hälften vinbär, i det ena fallet fanns bara ett björnbär. Men det är bara så långt klagomålen går för det smakar helt okej, det är så enkelt. Till och med Ekstöms har fattat detta men när ska vi göra det?

Kommentarer
Trackback